TPZ.al është një media online e pavarur. Përpjekja jonë është të sjellim lajme, analiza dhe komente, në shërbim të interesit publik.
TPZ.al është një media online e pavarur. Përpjekja jonë është të sjellim lajme, analiza dhe komente, në shërbim të interesit publik.
Pas temperaturave të larta të verës dhe ekspozimit të madh në diell, lëkura ka nevojë të rimëkëmbet.
Dëmet e shkaktuara nga dielli dhe larja e tepërt por edhe dehidratimi janë plotësisht të rikuperueshme falë ndryshimit në stilin e jetesës duke iu përshtatur stinës por edhe larmisë në ushqyerje.
Regjimi ushqimor është hapi më i rëndësishëm për lëkurën e fytyrës.
6 Ushqimet më të mira për lëkurën që mund t’i hani në vjeshtë
Patatja e ëmbël
Patatja e ëmbël është një zhardhok shumë i rëndësishëm për shëndetin.
Ajo është e pasur me vitaminat A dhe C të cilat jo vetëm pengojnë puçrrat dhe aknet por edhe ushqejnë fytyrën dhe e mbrojnë atë
Panxhari
Panxhari është një burim shumë i pasur i anthocianinës, një antioksidant i fuqishëm që eliminon inflamacionin në lëkurë dhe ngadalëson procesin e plakjes.
Konsumi i rregullt i panxharit ndihmon edhe në parandalimin e rrudhave.
Mollët
Mollët janë shumë të pasura me fibër dhe vitaminë C.
Kjo e fundit ndihmon në tonifikimin dhe hidratimin e lëkurës.
Ajo mbron qelizat e lëkurës dhe përmirëson paraqitjen e jashtme duke penguar shfaqjen e rrudhave.
Barishtet e egra
Barishtet e egra janë shumë të pasura me vitaminën E.
Kjo ruan nivelin e lagështisë në lëkurë dhe mbron vajrat esencialë të saj të cilat pengojnë dëmtimet e shkaktuara prej radikaleve të lira.
Farat e kungullit
Farat e kungullit janë shumë të pasura me zink.
Ky mineral është thelbësor për formimin e qelizave të reja por edhe për prodhimin e kolagjenit kaq të nevojshëm për lëkurën.
Kungulli i verdhë
Kungulli dhe kungulleshkat janë të pasura me beta karoten.
Kjo e fundit ndihmon në normalizimin e prodhimit të yndyrës në lëkurë por edhe pengon aknet dhe inflamacionin. /AgroWeb.org