BOTA, 24 Maj 2022, 19:11

Ukrainasit s’falin tokë, 82% kundërshtojnë lëshimet territoriale

Ukrainasit s’falin tokë, 82% kundërshtojnë lëshimet

Rreth 82% e ukrainasve besojnë se Ukraina nuk duhet të lëshojë asnjë territor si pjesë e një marrëveshjeje paqeje me Rusinë, sipas një sondazhi të ri nga një prej anketuesve kryesorë të vendit.

Shumica thanë se nuk mbështesin lëshimet territoriale, edhe nëse kjo zgjat luftën dhe rrit kërcënimin ndaj pavarësisë së Ukrainës, sipas sondazhit të kryer nga Instituti Ndërkombëtar i Sociologjisë në Kiev.

Vetëm 10% e 2000 njerëzve të anketuar e panë të pranueshme që Ukraina të lëshonte territor për të arritur paqen, ndërsa 8% ishin të pavendosur.

Sipas sondazhit, 77% e ukrainasve që jetojnë në territorin e pushtuar nga Rusia kundërshtuan çdo lëshim toke. Qeveria ukrainase ka thënë vazhdimisht se nuk do t’i lëshojë asnjë territor Moskës.