BALLKAN, 9 Mars 2023, 22:38

Votimi i BE për liberalizimin e vizave, Albin Kurti: Pritjes së gjatë po i vjen fundi, rezultat i qeverisjes që po sjellë…

Votimi i BE për liberalizimin e vizave, Albin Kurti: Pritjes së

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka thënë se pritjes së gjatë për liberalizimin e vizave po i vjen fundi referuar votimit pozitiv për liberalizimin nga votimi unanim i Këshillit të Ministrave të BE-së. 

Sipas Kurtit, ky vendim është rezultat i punës së qeverisë dhe njohjen e reformave që po bëjnë indikatorët në organizatat e huaja.

“Pritjes së gjatë po i vjen fundi. Krahas përmirëson përmirësimin e gjithmbarshëm në indikatorët e tyre, demokracisë së lirisë, sot kemi edhe vendimin e Këshillit të Ministrave të BE-së për udhëzime pa viza për përkthimin e republikës. Ky vendim është rezultat i qeverisjes sonë që po sjell vendimin e mirë”, shkruan Kurti në Facebook.