BALLKAN, 28 Nëntor 2022, 17:26

Situata politike në rajon, Varheley: Rekomandimet e BE janë të qarta, pritshmëri të mëdha nga Bosnja dhe Hercegovina

Situata politike në rajon, Varheley: Rekomandimet e BE janë të

Komisioneri për Zgjerimin dhe Fqinjësinë e Mirë, Oliver Varheley, ka folur për situatën politike në Bosnjë e Hercegovinë.

Gjatë një vizite të zhvilluar në Sarajevë, ai tha se rekomandimi i BE që Bosnjës t’i jepet statusi i kandidatit për anëtarësimin në Union është i qartë dhe i vendosur.

“Rruga evropiane është e hapur për BiH, por ne kemi pritshmëri të mëdha nga ju,” tha Varheley pas një takimi me anëtarët e Presidencës së BiH, ndërsa shtoi: “Ne duam të shohim rezultate të prekshme dhe të qarta. Është e nevojshme që Këshilli i Ministrave në mbledhjen e vjetër të miratojë të gjitha masat që janë të rëndësishme në atë rrugë”.