BALLKAN, 22 Mars 2023, 20:07

Petkoviç: Kurti nuk i shpëton dot detyrimit për krijimin e Asociacionit

Petkoviç: Kurti nuk i shpëton dot detyrimit për krijimin e

Drejtori i Zyrës për Kosovën në qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviç deklaroi se kryeministri i Kosovës, Aljbin Kurti, më kot po mundohet të shpëtojë nga detyrimi për formimin e Bashkimit të Komunave Serbe,.

Petkoviç u shpreh se marrëveshjet e arritura më herët mes Kosovës dhe Serbisë, duhet të zbatohen, shkruan N1.

“Kurti mund të thotë çfarë të dojë për përdorimin e tij të brendshëm politik dhe të përpiqet të qetësojë atmosferën e ndezur politike dhe sulmet në Prishtinë, por detyrimi për formimin e Asociacionit është përcaktuar qartë në katër marrëveshje të vitit 2013 dhe 2015, të cilat janë të detyrueshme për Kurtin për letra ashtu siç janë shkruar”, theksoi ai.

 Petkoviç shtoi se marrëveshjet e nënshkruara 10 vjet më parë nuk mund të rinegociohen apo ndryshohen.