BALLKAN, 2 Shtator 2023, 17:50

Parandalohet tjetër tragjedi në Samos, roja bregdetare shpëton 47 emigrantë

Parandalohet tjetër tragjedi në Samos, roja bregdetare shpëton 47

Parandalohet një tjetër tragjedi në ujërat e Samosit. Roja bregdetare greke ka bërë të mundur shpëtimin e 47 emigrantëve të tjerë të paligjshëm, të cilët ndodheshin në një varkë, ku janë pikasur nga një skaf patrullimi i rojës bregdetare, në zonën detare në verilindje të Samosit, pranë Kepit Prassos.

Mediat e greke shkruajnë se anija patrulluese mori dyzet e shtatë të huaj (23 burra, 12 gra, 7 djem, 5 vajza) dhe i transportoi të sigurt në portin e Malagarit.

Më pas ata iu dorëzuan oficerëve të Drejtorisë së Policisë dhe u transferuan në objektin e kontrolluar të mbyllur të Samos. Dy gra janë transportuar me ambulancën e EKAB-it në Spitalin e Përgjithshëm Samos për ndihmën e parë. Varka në të cilën ndodheshin të huajt e mësipërm është shkatërruar.