BALLKAN, 15 Janar 2022, 13:07

Masakra e Reçakut, Kurti: Kosova është kundër hakmarrjes, por kërkon drejtësi dhe refuzon të harrojë

Masakra e Reçakut, Kurti: Kosova është kundër hakmarrjes,

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti, ka marrë pjesë në ceremoninë përkujtimore të masakrës së Reçakut.

Gjatë fjalës së tij ai është shprehur se Kosova është kundër hakmarrjes, por kërkon drejtësi dhe refuzon të harrojë.

Mohimi i krimit theksoi ai është një përpjekje për të riformësuar historinë.

‘Mohimi i krimit përpiqet të riformësojë historinë, në mënyrë që të domonizojë viktimat e të rehabilitojë autorët.

Ne pohojmë domosdoshmëri morale të kujtimit. Ne jemi kundër hakmarrjes, ne duam drejtësi dhe ne refuzojmë të harrojmë’, tha ndër të tjera Kurti.