BALLKAN, 27 Mars 2023, 12:19

Albin Kurti: Serbia duhet të ballafaqohet me të kaluarën e saj kriminale

Albin Kurti: Serbia duhet të ballafaqohet me të kaluarën e saj

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti ka zhvilluar homazhe në lidhje me të vrarët e luftës së fundit të ndodhur në Kosovë.

Nga lagjia “Dardania”, shefi i Ekzekutivit ka thënë se Serbia duhet të ballafaqohet me të kaluarën e saj kriminale.

Kurti ka kërkuar më shumë punë nga Prokuroria Speciale në identifikimin e kryerësve të masakrave në Kosovë.

“Drejtësia dhe e vërteta janë të domosdoshme për paqe afatgjate dhe për siguri, për të gjithë dhe për marrëdhënie të mira fqinjësore e normale.

Serbia duhet të ballafaqohet me të kaluarën e saj kriminale në Kosovë dhe Prokuroria Speciale duhet të punojë ditë e natë që t’i nxjerrë para drejtësisë përgjegjësit dhe në këtë mënyrë të fillojë rehabilitimi për viktimat.

Dihet që viktimat nuk janë vetëm të vrarët e të rrëmbyerit, por edhe familjet e tyre, farefisi i tyre dhe mbarë shoqëria jonë”, tha Kurti.