BOTA, 21 Mars 2023, 12:30

OKB: Më shumë se 8,000 civilë janë vrarë në Ukrainë që nga fillimi i luftës

OKB: Më shumë se 8,000 civilë janë vrarë në

Të paktën 8,317 civilë janë vrarë dhe të paktën 13,892 janë plagosur në të gjithë Ukrainën që nga fillimi i pushtimit të plotë rus të vendit në shkurt 2022, tha Zyra e Komisionerit të Lartë të OKB-së për të Drejtat e Njeriut (OHCHR) në një deklaratë të lëshuar sot. 

Numri më i madh i viktimave civile u regjistrua në rajonet Donetsk dhe Luhansk, tregojnë numrat e OHCHR. 

Numrat bazohen në informacionin e mbledhur deri më 19 mars 2023, tha OHCHR, duke dhënë detajet e mëposhtme:

Duke përmendur armiqësitë intensive, OHCHR tha se raportet nga disa vende janë të vonuara dhe shumë janë ende në pritje të vërtetimit dhe kështu “shifrat aktuale janë dukshëm më të larta”.

Midis këtyre zonave janë qytetet Mariupol në rajonin e Donetskut, si dhe Lysychansk, Popasna dhe Severodonetsk në rajonin e Luhansk, “ku ka pretendime për viktima të shumta civile”, tha agjencia.