BOTA, 5 Korrik 2022, 17:46

Kongresmenët amerikanë dënojnë marrëveshjen Iran-Belgjikë për lirimin e terroristëve

Kongresmenët amerikanë dënojnë marrëveshjen

Kongresmenët amerikanë kanë dënuar marrëveshjen mes Iran dhe Belgjikës për lirimin e terroristëve.

Përmes një letre dërguar kryeministrit belg, Alexander De Croo, kongresmenët apelojnë që parlamenti belg të refuzojë çdo marrëveshje me Republikën islamike të Iranit, që do t’i hapte rrugë ekstradimit të terroristit, Asadollah Assadi, apo çdo personi tjetër të dënuar për këtë çështje.

Ne, anëtarët e poshtëshënuar të Dhomës së Përfaqësuesve të Shteteve të Bashkuara, ju shkruajmë në lidhje me një çështje jashtëzakonisht urgjente. Ne ju bëjmë thirrje që të udhëhiqni Parlamentin belg në refuzimin e çdo marrëveshjeje midis qeverisë suaj dhe Republikës Islamike të Iranit që do të kthente terroristin, Asadollah Assadi – ose çdo terrorist tjetër iranian të dënuar për këtë çështje – në atdhe.

Më herët në këtë Kongres, 254 Përfaqësues – Demokratë dhe Republikanë – bashkë-sponsorizuan Rezolutën 1 18 të Dhomës, duke shprehur mbështetjen për dëshirën e popullit iranian për një Republikë demokratike, laike dhe jobërthamore të Iranit dhe duke dënuar shkeljet e të drejtave të njeriut dhe terrorizmin e sponsorizuar nga shteti nga qeveria iraniane. Një shembull i tillë i terrorizmit të sponsorizuar nga shteti i Iranit u theksua më tej në tekstin e asaj rezolute: Komploti i Asadollah Assadi, me urdhër të regjimit terrorist në Teheran, për të hedhur në erë një tubim paqësor të disidentëve dhe avokatëve të demokracisë në Paris, Francë më 30 qershor 2018.