BOTA, 23 Shtator 2022, 23:22

Frika për një sulm bërthamor, përfaqësuesja e BE: Kemi dorëzuar pesë milionë tableta jodi në rast emergjence

Frika për një sulm bërthamor, përfaqësuesja e BE: Kemi

Mbështetja e Lituanisë për refugjatët nga Ukraina u nënvizua nga Komisionerja e Shëndetit dhe Sigurisë Ushqimore Stella Kyriakidou në një konferencë shtypi në Vilnius.

“Mbështetja jonë për Ukrainën është e vazhdueshme dhe do të vazhdojë për aq kohë sa të jetë e nevojshme”, vuri në dukje Kyriakidou, duke theksuar se “më shumë se 1300 pacientë ukrainas janë transferuar për trajtim në spitalet evropiane.”

“Ne kemi dorëzuar gjithashtu pesë milionë tableta jodi në rast emergjence bërthamore”, tha Komisionerja Evropian.

Ajo tha gjithashtu se BE ka ngritur qendra mjekësore në Poloni, Rumani dhe Sllovaki për të lehtësuar transportin e pacientëve që ikin nga lufta në Ukrainë.