AKTUALITET, 27 Nëntor 2022, 11:15

Ministri i Brendshëm i Kosovës flet në mbledhjen e përbashkët të dy Kuvendeve: Marrëveshjet tona po japin efektet e para

Ministri i Brendshëm i Kosovës flet në mbledhjen e

Ministri i Brendshëm së Kosovës Xhelal Svelça, në fjalimin e mbajtur në mbledhjen e përbashkët të Kuvendeve të Shqipërisë dhe Kosovës, kërkoi që hapat mes qeverive të dy vendeve të jenë të koordinuara dhe hapat e hedhur të jenë një.

Ai shtoi se marrëveshjet mes nënshkruara kanë arritur të japin efektet e para dhe me kalimin e kohës pritet që ky efekt të jetë edhe më i madh.

Ai nënvizoi se janë arritur të hiqen barrierat kufitare për lehtësimin e lëvizjes dhe se së shpejti do të happen pikat kufitare me një ndalim të vetëm

“Është koha që hapat tonë të jenë një, që mbërritja drejt qëllimit të jetë edhe më i shpejt. Marrëveshjet mes dy vendeve, kanë nisur të japin efektet e para.

Ka një sërë marrëveshjen për hapjen e pikave të përbashkët kufitare për lehtësimin e procedurave. Si pasojë e kësaj mase, gjatë verës kalimi i kufirit është bërë pa asnjë procedurë. Kemi eliminuar barrierat burokratike.

Po punojmë për forcimin e Kosovës, por të gjithë jemi të vetëdijshëm për rëndësinë e rolit të Shqipërisë.

Bashkë me Shqipërinë, të pa kapërcyeshëm politikisht dhe ekonomikisht”, tha ai.