AKTUALITET, 10 Qershor 2024, 19:12

Meta, takim me liderin e opozitës turke. Diskutime mbi marrëdhëniet mes dy vendeve

Meta, takim me liderin e opozitës turke. Diskutime mbi

Presidenti i Partisë së Lirisë, Ilir Meta ka zhvilluar një takim me liderin e opozitës turke, Ozgur Ozel.

Ozel është lideri i Partisë Popullore Republikane (CHP), forcës kryesore opozitare të themeluar nga Ataturku. Pas takimi të zhvilluar mes tyre, Meta u shpreh se e ka uruar Ozel jo vetëm për zgjedhjen e tij në krye të kësaj partie historike por edhe për fitoren mbresëlënëse të opozitës në zgjedhjet e fundit vendore.

Ai shtoi se të dy ndanë vlerësimin e përbashkët së marrëdhëniet e forta të miqësisë midis vendeve dhe popujve kërkojnë një përkushtim të përbashkët e të pandalshëm bazuar mbi vlerat më të mira tradicionale, demokratike dhe europiane.