LIFESTYLE, 26 Nëntor 2022, 09:38

Filmat më të shikuar në historinë e Netflix

Filmat më të shikuar në historinë e Netflix

Netflix është platforma numër një e transmetimit, të gjithë e dinë këtë.

Megjithatë, ne jemi larg nga njohja e të dhënave të plota për dallimet në krahasim me konkurrentët e saj. Edhe kjo është për shkak se si Netflix ashtu edhe platformat e tjera i mbajnë kartat e tyre të mbyllura për numrat e saktë që arrijnë.

Megjithatë, shtatorin e kaluar Ted Sarandos, shefi i Netflix, njoftoi se platforma do të përpiqet të jetë më “transparente”. Fatmirësisht ai nuk i qëndroi vetëm deklaratës, por ndau një tabelë statistikore me 10 serialet më të suksesshëm dhe 10 filmat më të suksesshëm sipas kriterit të platformës: 28 ditët e para të transmetimit. Cila ishte ajo listë?

Filmat më të njohur në historinë e Netflix

Në raportin e vitit 2021, si për sa i përket orëve ashtu edhe numrit të llogarive, shohim se dy liderët e Netflix për sa i përket filmave janë Bird Box dhe Extraction.

Mund të shohim edhe suksesin e Spencer: Confidential, 6 Underground, Army of the Dead ose The Old Guard. Por hasim edhe komedi si Murder Mystery, Enola Holmes apo filma romantikë si The Kissing Booth 2. Prania e irlandezit të dashur shërben edhe për të na dhënë pak besim te njerëzimi.

Në top10.netflix.com të lidhur me 10-shen e famshme të Netflix dhe të përditësuar çdo të martë, ka të gjitha të dhënat për këdo që kujdeset t’i hedhë një sy. Edhe pse i dedikohet kryesisht shfaqjeve dhe 10 më të mirëve të çdo jave, na lejon gjithashtu të shohim 10 filmat “më të mirë”, si për anglishtfolësit ashtu edhe për popullatat e tjera.

10 filmat më të njohur në Netflix sipas orëve të shikimit

Alarmi i kuq – 364 milionë orë
Mos shiko lart – 359.8 milionë orë
Kutia e Zogjve- 282 milionë orë
Njeriu Gri – 253.8 milionë orë
Projekti Adam – 233.1 milion orë
Nxjerrja – 231.3 milion orë
Zemrat e purpurta – 228.7 milionë orë
E pafalshme – 214.7 milion orë
Irlandezi- 214.6 milionë orë
Kabina e puthjeve 2 – 209.6 milionë orë.