BOTA, 30 Shtator 2022, 19:08

Shefi i NATO-s: Mobilizimi dhe aneksimi i paligjshëm i Rusisë është përshkallëzimi më serioz i luftës

Shefi i NATO-s: Mobilizimi dhe aneksimi i paligjshëm i Rusisë

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg deklaron se mobilizimi i më shumë trupave dhe aneksimi i paligjshëm i pjesëve të Ukrainës është një përshkallëzim i luftës së Rusisë në vend.

“Veprimet përbëjnë përshkallëzimin më serioz të konfliktit që kur Moska pushtoi Ukrainën në shkurt”, tha Stoltenberg të premten.

“Putini ka mobilizuar qindra mijëra trupa të tjera, është angazhuar në goditje të papërgjegjshme s bërthamore dhe tani ka aneksuar ilegalisht më shumë territor ukrainas. Së bashku, kjo përfaqëson përshkallëzimin më serioz që nga fillimi i luftës”, tha Stoltenberg në një konferencë shtypi.

“Asnjë nga këto nuk tregon forcë. Kjo tregon dobësi”, tha ai.

“Është një pranim se lufta nuk do të planifikohet dhe se Putini ka dështuar plotësisht në objektivat e tij strategjikë”, shtoi ai.

“Putini mban përgjegjësi të plotë për këtë luftë. Dhe është përgjegjësia e tij për t’i dhënë fund asaj, “tha Stoltenberg.