BALLKAN, 10 Shtator 2022, 20:19

Propagandë kundër Kosovës/ Autoritetet u ndalojnë hyrjen dy serbëve me pikëpamje pro ruse

Propagandë kundër Kosovës/ Autoritetet u ndalojnë hyrjen dy

Qeveria e Kosovës ka njoftuar se iu ka ndaluar hyrjen në në pikën kufitare të Jarinjës dy shtetasve serbë, Dimitrije Markoviç dhe Nenad Jeremiç.

Raportohet se dy serbët me pikëpamje pro-ruse zhvillojnë aktivitet kundër sovranitetit dhe sigurisë kombëtare të Republikës së Kosovës.

Ndërkohë në Serbi është raportuar se sot “të shtunën  “humanitarëve nga Bajina-Bashta dhe Beogradi iu ndalua hyrja në Kosovë pa ju dhënë shpjegim”.

“Në muajin korrik të këtij viti, Bashkimi Evropian kishte tërhequr vëmendjen për rritjen e rrezikut nga grupet e ekstremit të djathtë në rajonin e Ballkanit Perëndimorë.

Njëri nga të ndaluarit, në vazhdimësi ka qenë shoqërues dhe anëtar i organizatës së ekstremit të djathtë ‘Fronti i Solidaritetit Evropian për Kosovën – ESFK’ gjatë vizitave të tyre në Kosovë, në përbërje të shtetasve çekë, gjerman, etj.

Kjo organizatë promovon ndjenjat anti-perëndimore, ndërsa mbështetë lidhjet e ngushta me Rusinë. ESFK u klasifikua në mesin e lëvizjeve ekstremiste të krahut të djathtë në ‘Raportin mbi ekstremizmin në territorin e Republikës Çeke’, të publikuar në vitin 2013 nga Ministria e Brendshme e Republikës Çeke”, ka thënë Qeveria në njoftimin për ndalimin e hyrjes Markoviçit dhe Jeremiçit.