AKTUALITET, 30 Shtator 2023, 16:37

Prej 5 ditësh vijon të digjet pylli i Pishporos në Fier, si paraqitet situata sot

Prej 5 ditësh vijon të digjet pylli i Pishporos në Fier, si

Prej disa ditësh flakët në pyllin me pisha në Pishporo të Fierit, vijojnë të përhapen me shpejtësi të favorizuara dhe nga era e fortë.

Në ndihmë të forcave operacionale tashmë ka mbërritur një buldozer (makinë tërheqjeje) , i cili do të mundësojë hapjen e rrugëve për të parcelizuar masivin në mënyrë që ndërhyrja e mjeteve zjarrfikëse dhe efektivëve të forcave të armatosura të jetë më e lehtë.

Si pasojë e zjarrit është djegur një sipërfaqe prej 500 ha pyll me pisha.