AKTUALITET, 30 Shtator 2023, 13:13

Dita e pestë e betejës me flakët, përkeqësohet situata në masivin pyjor. Zjarri afrohet në zonën e banuar! Haki Çako në terren, diskutohet ndërhyrja nga ajri

Dita e pestë e betejës me flakët, përkeqësohet situata

Beteja për shuarjen e flakëve në masivin pyjor të Pishporos në qarkun e Fierit ka hyrë në ditën e pestë dhe situata sa vjen e përkeqësohet.

Vatrat e zjarrit janë aktivizuar dhe era favorizon përhapjen e tyre, ndërkohë që efektivët e forcave të armatosura janë tërhequr në pamundësi operimi.

Dita e pestë e betejës me flakët, përkeqësohet situata

Prefekti i qarkut Fier, Lefter Shehaj ka pohuar për mediat se deri tani është djegur një sipërfaqe prej 500 ha pyll me pisha në zonën e mbrojtur ndërkohë që forcat operacionale janë afruar pranë zonës së banuar për të vënë nën kontroll arat e mbjella dhe banesat.

Ndërkohë, në terren për të monitoruar situatën ka zbritur dhe kreu i emergjencave civile Haki Çako, ndërsa po vlerësohet edhe mundësia e ndërhyrjes nga ajri.