AKTUALITET, 22 Qershor 2022, 11:49

Bullgaria mund të heqë veton për Maqedoninë e Veriut

Bullgaria mund të heqë veton për Maqedoninë e Veriut

Bullgaria me shumë gjasa mund të hapë rrugën e integrimit të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut. 

Opozita në Bullgari ka vendosur të japë votat e saj për të hequr veton ndaj Maqedonisë së Veriut, vetëm një ditë para Samitit të BE për Ballkanin Perëndimor.Tashmë mbetet që qeveria të jap votat e saj në Parlament që ztrtarisht të hiqet veto për Maqedoninë e Veriut.

Komisioneri i BE për Zgjerim, Oliver Varhelyi, në një postim në Twitter shkruan: Falenderojmë liderin e opozitës Gerb @BoykoBorissov për marrjen e një vendimi historik për Evropën dhe për pranimin e negociatave me Maqenoninë e Veriut bazuar në propozimin francez që lejon vazhdimin me hapjen e negociatave të anëtarësimit me Maqedoninë e Veriut. Ne presim që qeveria t’i bëjë propozimet e nevojshme Parlamentit sot në mënyrë që Evropa të mund të ecë përpara.

Bullgaria mund të heqë veton për Maqedoninë e Veriut