BALLKAN, 7 Shtator 2023, 19:22

“Pranoni realitetin”, ish-ambasadori i SHBA bën thirrjen: Është koha që këto 5 vende të njohin Kosovën

“Pranoni realitetin”, ish-ambasadori i SHBA bën thirrjen:

Ish-ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Greg Delawie, u ka bërë thirrje pesë vendeve anëtare të Bashkimit Evropian, duke nisur nga Spanja, Qipro, Rumania, Sllovakia e Greqia që ta njohin pavarësinë e Kosovës.

Me anë të një postimi në Twitter, Delawie ka shkruar se kjo është mënyra për kontribuuar për paqen e qëndrueshme në Ballkan.

“Është padyshim koha që Spanja, Qiproja, Rumania, Sllovakia dhe Greqia ta njohin realitetin e pavarësisë së Kosovës dhe të kontribuojnë për paqen e qëndrueshme në Ballkan”, ka shkruar Delawie.