AKTUALITET, 7 Gusht 2022, 12:06

Afera e inceneratorëve/ PD: U injorua financimi 4 mln euro i BE! Ja 5 pyetjet që kërkojnë përgjigje për vjedhjen e shekullit

Afera e inceneratorëve/ PD: U injorua financimi 4 mln euro i BE! Ja 5

Anëtari i Këshillit Kombëtar të PD, Jamarbër Malltezi ka dalë me pesë pyetjet e përditshme për aferën e inceneratorëve. Sipas tij, Bashkimi Europian ka dhënë 4 milionë euro për përafrim legjislacioni mjedisor, por kjo u injorua.

Në një deklaratë për mediat, Malltezi thotë se inceneratorët bien ndesh, qoftë me strategjinë, qoftë me planin e veprimit të financuara nga Bashkimi Europian.

“Paguhet shumë për ta varrosur aferën e inceneratorëve, me të cilën kanë vjedhur 105 milion euro deri tani, dhe vijojnë çdo ditë. Jo vetëm para’ të shqiptarëve, por edhe taksapaguesve europianë”, thotë Malltezi.

 Deklaratë e anëtarit të Këshillit Kombëtar, Jamarbër Malltezi

Paguhet shumë për ta varrosur aferën e inceneratorëve, me të cilën kanë vjedhur 105 milion euro deri tani, dhe vijojnë çdo ditë. Jo vetëm para’ të shqiptarëve, por edhe taksapaguesve europianë.

Bashkimi Europian ka dhënë 4 milionë euro për përafrim legjislacioni mjedisor përmes projekteve STEMA dhe Selea. Sapo u sinkronizuan ligjet, u hartuan Strategjia dhe Plani Kombëtar i Mbetjeve.

Këto u injoruan dhe u vrapua pas një propozimi të pakërkuar për inceneratorë.

Inceneratorët bien ndesh, qoftë me strategjinë, qoftë me planin e veprimit të financuara nga Bashkimi Europian.

Pesë pyetje të thjeshta për SPAK:

Këto janë pyetje shumë të thjeshta për shqiptarët, por shuuuumë të vështira për drejtësinë e Soros.

Ne kemi një përfundim: Të gjitha këto ndodhin SEPSE ATA I NDAJNE PARATË SË BASHKU.

Të dashur shqiptarë, ju si mendoni?