SPORT, 23 Nëntor 2022, 14:06

Gradë ushtarake dhe pagë për sportistët elitarë, qeveria miraton vendimin

Gradë ushtarake dhe pagë për sportistët elitarë,

Gradë dhe pagë si ushtarakët e Forcave të Armatosura për sportistët elitarë shqiptarë.

Qeveria shqiptare miratoi sot vendimin i cili pritet të kalojë në komisionet parlamentare dhe më pas në Kuvend.

Në një dalje për mediat pas mbledhjes së Këshillit të Ministrave, ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi tha se “sportistët tanë elitarë po shtohen, kemi një kampione evropiane si Luiza Gega dhe të tjerë që do vishen me gradën përkatëse”.

Niko Peleshi: Informacion për një vendim të miratuar sot, pr/ligj i shumëpritur nga komuniteti i sportistëve në ligjin për karrierën ushtarake në FA.

Vendosjen në ligj të gradave honorifike për sportistët elitarë.

Ka një renditje e nivele të ndryshme gradash që në varësi të rezultateve në kompeticione ndërkombëtare e përfitojnë këtë gradë.

Përfitimet financiare, paga për gradë, ekuivalente si ushtarakët do jetë aktive do e mbajnë deri në dalje në lirim.