BOTA, 27 Nëntor 2023, 18:54

Zyrtari i Hamasit pro zgjatjes së armëpushimit: Lajm i mirë, t’i jepet fund luftës

Zyrtari i Hamasit pro zgjatjes së armëpushimit: Lajm i mirë,

Zyrtari i Hamasit, Ghazi Hamad se Hamasi dëshiron të “ndalojë luftën dhe agresionin” kundër popullit palestinez. “Shpresoj se mund të zgjasim derisa të arrijmë fundin e kësaj lufte dhe agresioni ndaj popullit tonë në Gaza,” tha Hamad, shkruan Al Jazeera.

“Unë mendoj se ka mbështetje të madhe në të gjithë qeverinë e Katarit dhe qeverinë egjiptiane, madje edhe qeveritë perëndimore, ata duan armëpushim,” shtoi ai.

Hamad thotë se shpresonte të shihte presionin e komunitetit ndërkombëtar ndaj Izraelit për t’i dhënë fund pushtimit të tij dhe “për t’i dhënë fund kësaj katastrofe” kundër palestinezëve.