BOTA, 26 Nëntor 2022, 14:39

Zelensky: Dikur donin të na linin të vdisnim nga uria, sot nga i ftohti

Zelensky: Dikur donin të na linin të vdisnim nga uria, sot nga i

“Ukrainasit kanë kaluar gjëra të tmerrshme. Dhe pavarësisht gjithçkaje, ata kanë ruajtur aftësinë për të mos u nënshtruar dhe dashurinë e tyre për lirinë. Dikur donin të na shkatërronin duke përdorur urinë si armë, tani me errësirë ​​dhe të ftohtë.

Do ta mposhtim përsëri vdekjen.”

Kështu ka deklaruar presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky në një mesazh në Telegram me rastin e përkujtimit të Holodomorit,

“Uria” e shkaktuar nga BRSS në Ukrainë nga viti 1932 deri në 1933 shkaktoi miliona të vdekur.