BOTA, 19 Nëntor 2022, 22:24

Ukraina do të evakuojë të gjithë ata që duan të largohen nga Kherson

Ukraina do të evakuojë të gjithë ata që duan të

Ukraina së shpejti do të fillojë evakuimin e njerëzve që duan të largohen nga qyteti jugor i çliruar së fundmi, Kherson dhe zonat përreth, ka njoftuar një zyrtar i lartë, duke përmendur dëmet e shkaktuara nga forcat ruse.

Zëvendëskryeministrja Iryna Vereshchuk tha se disa njerëz kishin shprehur dëshirën për t’u larguar nga Kherson dhe zona përreth Mykolaiv, rreth 65 km në veriperëndim.

“Kjo është e mundur në ditët e ardhshme”, tha ajo në një konferencë shtypi televizive në Mykolaiv kur u pyet se kur do të fillonin evakuimet, duke thënë se qeveria kishte bërë tashmë përgatitjet e nevojshme.

Ndër ata që donin të largoheshin ishin të moshuar dhe ata që ishin prekur nga bombardimet ruse, shtoi ajo.

Kievi thotë se trupat ruse shkatërruan infrastrukturën kritike të Khersonit përpara se të largoheshin në fillim të këtij muaji.

“Ky është vetëm një evakuim vullnetar. Aktualisht, ne nuk po flasim për evakuim të detyruar”, tha Vereshchuk.

“Por edhe në rastin e evakuimit vullnetar, shteti mban përgjegjësi për transportin. Njerëzit duhet të çohen në vendin ku do të kalojnë dimrin”, tha ajo.