BOTA, 2 Tetor 2023, 14:13

Trump do të dalë sot para Gjykatës, akuzat me të cilat do të përballet: Do të luftoj për emrin tim

Trump do të dalë sot para Gjykatës, akuzat me të cilat do

Ish-presidenti amerikan Donald Trump njoftoi se do të dalë sot në gjykatë në fillim të një gjyqi për mashtrim civil, në të cilin do të përballet me atë që ai pretendon se është një “akuzë e rreme” se ai ka mashtruar për vlerën e pasurive të tij të paluajtshme dhe aseteve të tjera.

“Do të shkoj në gjykatë në mëngjes për të luftuar për emrin dhe reputacionin tim”, ka shkruar Trump në rrjetet sociale.

Gjykatësi i shtetit të Nju Jorkut, Arthur Engoron javën e kaluar vendosi se Trump dhe firma e tij familjare kishin fryrë me mashtrim vlerën e pasurive të tij të paluajtshme dhe aseteve të tjera për të çuar përpara nevojat e tij të biznesit, të cilat Trump dhe bashkëpunëtorët e tij e mohuan.

”Ajo vlerësoi vlerën e pasurisë së Mar-a-Lago në Palm Beach, Florida në 18 milionë dollarë, kur në fakt vlen 50 deri në 100 herë më shumë. Vlerësimet e saj shërbejnë për të mashtruar hetimin e ndërhyrjes në zgjedhje, dhe më keq. I gjithë ky rast është gënjeshtër! Shihemi në gjykatë të hënën në mëngjes”, tha Trump.

Prokurori James kërkoi një gjobë prej të paktën 250 milionë dollarësh, ndalimin e Trump dhe djemve të tij Donald Jr. dhe Eric për të kryer biznes në Nju Jork dhe një ndalim pesë-vjeçar të përdorimit komercial të pasurive të paluajtshme në pronësi të Trump dhe kompanive të tij.

Agjencia thotë se çështja nuk ka lidhje me katër padi penale kundër Trump, duke përfshirë një përpjekje për të përmbysur zgjedhjet presidenciale të vitit 2020.