BOTA, 17 Nëntor 2023, 18:16

“Test acidi”, kreu i OBSH-së: Përgjigjja e Izraelit gjithnjë e më shumë e pajustifikueshme

“Test acidi”, kreu i OBSH-së: Përgjigjja e Izraelit

Drejtori i Përgjithshëm i OBSH-së Tedros Adhanom Ghebreyesus e quajti krizën një “test acidi për Kombet e Bashkuara dhe për shtetet e saj anëtare”.

“Kjo organizatë u krijua për të nxitur paqen në botën tonë. Nëse ju si shtete anëtare të Kombeve të Bashkuara nuk do ose nuk mund ta ndaloni këtë gjakderdhje, atëherë ne duhet të pyesim: ‘Për çfarë shërbejnë Kombet e Bashkuara?’”, -tha ai.

“Rezolutat nuk janë të mjaftueshme”, shtoi ai. “Ju duhet të veproni dhe duhet të veproni tani.”, pohoi ai.