BOTA, 28 Janar 2023, 23:52

Shpërthen gripi i shpendëve/ Gjysmë milioni pula do të vriten në Japoni

Shpërthen gripi i shpendëve/ Gjysmë milioni pula do të

Në prefekturat japoneze të Chibas dhe Miyagti, më shumë se 500 mijë pula do të shkatërrohen për shkak të shpërthimit të gripit të shpendëve, njoftoi Ministria japoneze e Bujqësisë të shtunën.

Bëhet fjalë për një virus shumë patogjen të gripit të shpendëve, i cili u konfirmua në një fermë në prefekturën Chiba, i cili është rasti i 70-të këtë sezon.

Në njoftimin e Ministrisë së Bujqësisë shtohet se ka nisur hetimi për shkak të rritjes së numrit të ngordhjeve të shpendëve dhe se është konstatuar se pulat kanë rezultuar pozitive me gripin e shpendëve.

Autoritetet vendosën një ndalim lëvizjeje dhe karantinë brenda një rrezeje prej tre kilometrash nga fermat dhe ndaluan transferimin e vezëve dhe pulave brenda një rrezeje prej 10 kilometrash.