BOTA, 21 Janar 2023, 12:29

Protesta kundër Turqisë në Stokholm, Ankaraja anulon vizitën e Ministrit suedez të Mbrojtjes

Protesta kundër Turqisë në Stokholm, Ankaraja anulon vizitën

Turqia tha të shtunën se kishte anuluar vizitën e ministrit suedez të mbrojtjes për shkak të një proteste të planifikuar kundër Turqisë në Stokholm.

“Në këtë pikë, vizita e ministrit suedez të Mbrojtjes Pal Jonson në Turqi më 27 janar ka humbur rëndësinë dhe kuptimin e saj, kështu që ne e anuluam ate”, deklaroi ministri turk i Mbrojtjes Hulusi Akar.

Vizita e ministrit suedez kishte për qëllim tejkalimin e kundërshtimeve të Ankarasë ndaj ofertës së Suedisë për t’u bashkuar me aleancën ushtarake të NATO-s.

Turqia është shprehur e zemëruar nga leja e marrë nga një ekstremist i krahut të djathtë për të demonstruar më vonë të shtunën përpara ambasadës turke në kryeqytetin suedez.

Turqia kishte thirrur të premten ambasadorin e Suedisë për të “dënuar këtë veprim provokues që është qartësisht një krim urrejtjeje — në termat më të fortë,” tha një burim diplomatik.