BOTA, 22 Janar 2023, 20:13

Projekti i tubacionit të hidrogjenit, Gjermania do t’i bashkohet projektit midis Spanjës dhe Francës

Projekti i tubacionit të hidrogjenit, Gjermania do t’i bashkohet

Tubacioni i hidrogjenit H2Med midis Barcelonës dhe Marsejës do të shtrihet në Gjermani, tha presidenti francez Emmanuel Macron pas një samiti me kancelarin gjerman Olaf Scholz në Paris.

Plani për ndërtimin e tubacionit evropian të hidrogjenit H2Med, me qëllim zhvillimin e përdorimit të hidrogjenit në kontinent, do të shtrihet nga vendet e Evropës Jugperëndimore në Gjermani, sqaroi presidenti francez gjatë një konference të përbashkët për shtyp që dha me kancelaren gjermane. .

” Ne kemi vendosur të zgjerojmë projektin H2Med i cili, falë financimit evropian, lidh Portugalinë, Spanjën dhe Francën (…), me Gjermaninë, e cila do të jetë një partnere në këtë strategji të infrastrukturës së hidrogjenit ,” tha ai presidenti francez. me rastin e 60-vjetorit të traktatit të pajtimit mes Parisit dhe Berlinit.