BOTA, 19 Nëntor 2022, 16:38

Polonia i refuzoi vizën Lavrovit, reagon Moska: Vendim i paprecedentë dhe provokativ! Varshava diskreditoi veten

Polonia i refuzoi vizën Lavrovit, reagon Moska: Vendim i paprecedentë

Polonia i refuzoi vizën ministrit të Jashtëm të Rusisë, Sergei Lavrov, por ky vendim është cilësuar si i padrejtë dhe provokim nga ana e Moskës.

“Vendimi nga Polonia, e cila është kryesuesja në detyrë e OSBE-së, për të refuzuar pjesëmarrjen e Ministrit të Punëve të Jashtme Sergei Lavrov në takimin ministror të OSBE-së në Lodz më 1-2 dhjetor është i paprecedentë dhe provokues,” tha Ministria e Jashtme.

“Jo vetëm që Varshava diskreditoi veten, por gjithashtu shkaktoi dëme të pariparueshme në besueshmërinë e organizatës në tërësi,” tha ministria.

Polonia tha të premten se nuk do ta lejonte Lavrovin të merrte pjesë në takim.

“Delegacionet duhet të përshtaten me rregulloret aktuale të BE-së dhe të mos përfshijnë persona që janë të sanksionuar nga Bashkimi Evropian,” tha kryesia polake e OSBE-së në një deklaratë.