BOTA, 24 Nëntor 2022, 21:50

Parlamenti i Holandës njeh Rusinë si sponsor shtetëror të terrorizmit

Parlamenti i Holandës njeh Rusinë si sponsor shtetëror të

Parlamenti i Holandës i cilësoi veprimet e Rusisë kundër popullatës civile në Ukrainë terrorizëm, dhe Rusinë një sponsor shtetëror të terrorizmit.

Dhoma e Përfaqësuesve e ka njohur Rusinë si sponsor shtetëror të terrorizmit për shkak të luftës në Ukrainë.

Shumica e partive votuan pro propozimit të deputetit Tom van der Lee të së majtës së gjelbër.

Shumica e partive mbështesin politikën e qeverisë për mbështetjen maksimale të mundshme për Ukrainën në sferat humanitare, diplomatike dhe ushtarake.

Parlamenti Evropian më herët e njohu Rusinë si sponsor shtetëror të terrorizmit. Votimi u zhvillua në Strasburg gjatë seancës plenare të Parlamentit Evropian.