BOTA, 19 Nëntor 2023, 19:09

Paralajmëron agjencia e OKB: Lufta në Gaza po arrin në një pikë pa kthim

Paralajmëron agjencia e OKB: Lufta në Gaza po arrin në një

Lufta po arrin një “pikë pa kthim kur asnjë rregullat nuk respektohen”, ka thënë kreu i një agjencie të ndihmës së OKB-së.

Ka pasur goditje të drejtpërdrejta në 17 objekte të Agjencisë së Ndihmës dhe Punës të Kombeve të Bashkuara që nga 7 tetori, ku mijëra palestinezë të zhvendosur ishin strehuar, tha komisioneri i përgjithshëm Philippe Lazzarini, pa specifikuar se kush i kreu sulmet.

Midis tyre ishin dy shkolla të goditura të premten dhe të shtunën, al Falah/Zeitoun dhe al Fakhoura, ku ishin strehuar deri në 11,000 njerëz, tha ai.

“Kjo është një tjetër provë se askush dhe askund nuk është i sigurt në Gaza. Edhe një herë, strehimoret që synonin të ofronin siguri dhe mbrojtje për civilët janë goditur, duke vrarë shumë njerëz, përfshirë fëmijë,” tha Lazzarini.

“Këto akte jo vetëm që bien në kundërshtim me rregullat e luftës, por gjithashtu tregojnë një shpërfillje totale për njerëzimin”, përfundoi ai.