BOTA, 18 Janar 2023, 17:14

Musk thellon krizën e Twitter-it, mungesa e reklamave ul të ardhurat me 40%

Musk thellon krizën e Twitter-it, mungesa e reklamave ul të ardhurat

Twitter vazhdon të goditet nga mungesa e reklamave, duke pësuar një rënie prej 40% në të ardhurat pasi më shumë se 500 klientë kanë ndaluar investimet e tyre në këtë media sociale.

Të ardhurat ditore të kompanisë ranë 40% nga viti në vit, ndërsa faqja e lajmeve Information tha se stafit iu tha se më shumë se 500 reklamues kryesorë të Twitter kishin ndalur shpenzimet që kur Elon Musk e bleu atë në tetor.

Reklamimi është burimi kryesor i të ardhurave për Twitter, duke zënë më shumë se 90% të të ardhurave të tij prej 5.1 miliardë dollarësh në vitin 2021, por klientët duke përfshirë Audi dhe Pfizer janë ndër firmat që kanë ndaluar pas blerjes prej 44 miliardë dollarësh nga CEO i Tesla.

Shqetësimet në lidhje me një rritje të gjuhës së urrejtjes në platformë pas blerjes së saj nga një “absolutist i fjalës së lirë” të vetë-deklaruar, i kanë shtyrë reklamuesit të tërhiqen. Ata janë alarmuar gjithashtu nga një mori llogarish imitues që lulëzuan në sajt pas një rihapjeje të gabuar të skemës së saj të shënjimeve blu për përdoruesit e verifikuar.

Duke dhënë më shumë detaje mbi shifrën 40%, një menaxher i lartë i Twitter i kishte thënë stafit të martën se të ardhurat për atë ditë ishin 40% më të ulëta se të njëjtën ditë të një viti më parë.