BOTA, 22 Janar 2023, 22:46

Ministri gjerman i mbrojtjes: Së shpejti do të merret vendimi për dorëzimin e tankeve

Ministri gjerman i mbrojtjes: Së shpejti do të merret vendimi për

Ministri gjerman i mbrojtjes Boris Pistorius ka thënë se një vendim lidhur me dërgesën e tankeve të prodhimit gjerman në Ukrainë do të bëhet së shpejti, pavarësisht nga mënyra që mund të shkojë.

Ai tha se qeveria ka shumë faktorë për të marrë parasysh dhe vendi nuk do të merrte një vendim të nxituar, kur foli në një intervistë për televizionin gjerman ARD.

Faktorë të tillë përfshijnë pasojat për sigurinë e popullatës gjermane. 

Kjo vjen pasi Pistorius i tha një gazete gjermane dje se ai po planifikon të vizitojë Ukrainën brenda katër javëve të ardhshme.