BOTA, 26 Nëntor 2022, 18:35

Marrëveshja për grurin drejt Afrikës/ Zelensky: Siguria globale e ushqimit nuk është fjalë boshe për ne

Marrëveshja për grurin drejt Afrikës/ Zelensky: Siguria globale e

Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelenskiy , tha se iniciativa “Gruri nga Ukraina” tregoi se siguria globale e ushqimit nuk ishte “vetëm fjalë boshe” për Kievin.

Zelenskiy tha se Kievi kishte mbledhur rreth 150 milion dollarë nga më shumë se 20 vende dhe BE për të eksportuar grurë në vende duke përfshirë Etiopinë, Sudanin, Sudanin e Jugut, Somalinë dhe Jemenin.

“Ne planifikojmë të dërgojmë të paktën 60 anije nga portet ukrainase në vendet që më së shumti përballen me kërcënimin e urisë dhe thatësirës”, tha Zelenskiy në mbledhje.

Në samit morën pjesë personalisht kryeministrat e Belgjikës, Polonisë dhe Lituanisë dhe presidenti i Hungarisë. Presidentët e Gjermanisë dhe Francës dhe kreu i Komisionit Evropian mbajtën fjalime të shfaqura me video, sipas Reuters.