BOTA, 19 Janar 2023, 09:24

Lufta/ SHBA pritet të dërgojë mjete luftarake të blinduara ‘Stryker’ në Ukrainë, ndihma më e madhe deri më tani

Lufta/ SHBA pritet të dërgojë mjete luftarake të blinduara

SHBA vazhdon të mbështesë Ukrainën në luftën kundër Rusisë. Sipas CNN, administrata amerikane ka zhbllokuar fondin më të madh për Ukrainën nga fillimi i konfliktit ne shkurtin e kaluar.

Sipas burimeve, bëhet fjalë për rreth 2.5 miliardë dollarë, ende të pa miratuara por që mund të finalizohen brenda kësaj jave.

Në paketën e ndihmave, SHBA do të dërgojë për herë mjete luftarake të blinduara të tipit Stryker, mjeti me 8 rrota që ushtria amerikane ka filluar të përdorë fillimisht në luftën në Irak në 2003 dhe që nga ai moment e ka shoqëruar në çdo mision ushtarak.

Shtetet e Bashkuara kanë dhënë vetëm në ndihmë ushtarake rreth 23 miliardë dollarë, ndërkohë që ndihma ndaj Kievit në qoftë se shtohen edhe ndihmat humanitare kalojnë 50 milionë dollarë.