BOTA, 5 Dhjetor 2023, 13:58

Lufta mes Izraelit dhe Hamasit, ministri i shëndetësisë: Rreth 16 mijë palestinezë të vrarë

Lufta mes Izraelit dhe Hamasit, ministri i shëndetësisë: Rreth 16

Që nga sulmet e Hamasit më 7 tetor, më shumë se 15.900 njerëz janë vrarë në Gaza, tha ministri palestinez i shëndetësisë në Ramallah.

Mes viktima përfshihen edhe më shumë se 250 punonjës shëndetësor palestinez.

Kujtojmë që mes Palestinës dhe Hamasit u arrit një armëpushim që zgjati një javë, ku u shkëmbyen pengje izraelitë me të burgosur palestinezë dhe po ashtu pati një aksion për futjen e ndihmave humanitare në të gjithë Gazën.

Pas disa operacioneve në veri të Gazës, ushtria izraelite, po kryen operacione tanimë dhe në jug të vendit.