BOTA, 29 Nëntor 2023, 14:19

Hamasi i bën “qejfin” Rusisë, do të lirojë dy pengje ruse: Akt vlerësimi për qëndrimin që ka mbajtur Moska për luftën

Hamasi i bën “qejfin” Rusisë, do të lirojë dy

Hamasi ka thënë se do të lirojë dy rusë si dhe 10 pengje izraelitë sot.

Kjo nuk është hera e parë që grupi bën përjashtime për qytetarët rusë, pasi ruso-izraeliti Ron Krivoi u lirua në atë që Hamasi e quajti një akt “vlerësimi” të pozicionit të Moskës.

Ishte e vetmja fuqi botërore që u angazhua hapur me grupin gjatë luftës, tha Hamasi.

Në total, shtatë persona me shtetësi ruse u morën peng, sipas qeverisë izraelite.

Anëtari i Byrosë Politike të Hamasit, Abu Marzouk, i tha agjencisë shtetërore ruse të lajmeve RIA muajin e kaluar se Hamasi e shikoi kërkesën e Moskës për lirinë e qytetarëve rusë “më pozitivisht dhe me vëmendje se të tjerët, duke pasur parasysh karakterin e marrëdhënieve tona me Rusinë”.