BOTA, 27 Janar 2023, 22:45

Guterres: Rrjetet sociale ndihmojnë në përhapjen e racizmit dhe ekstremizmit!

Guterres: Rrjetet sociale ndihmojnë në përhapjen e racizmit dhe

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres është shprehur se rrjetet sociale ndikojnë në përhapjen e ekstremizmit dhe racizmit.

“Të shtyrë nga fitimi, ata e kanë rikthyer ekstremizmin nga skajet në rrjedhën kryesore. Duke përdorur algoritme që përforcojnë urrejtjen për t’i mbajtur përdoruesit të mbërthyer në ekranet e tyre, platformat e mediave sociale bëhen bashkëfajtorë në përhapjen e dhunës, siç bëjnë reklamuesit që subvencionojnë këtë biznes. model”, tha Guterres gjatë fjalimit me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Përkujtimit të Holokaustit.

Kujtojmë se Guterres ka shprehur prej kohësh shqetësim për fuqinë e mediave sociale dhe ka bërë thirrje për rregullim më të mirë për të qartësuar llogaridhënien dhe për të përmirësuar transparencën.