BOTA, 20 Janar 2023, 08:32

Dënohet me burgim të përjetshëm ish-oficeri i inteligjencës suedeze

Dënohet me burgim të përjetshëm ish-oficeri i

Një gjykatë në Stokholm ka dënuar një ish-oficer të inteligjencës suedeze me burgim të përjetshëm dhe vëllain e tij më të vogël me 10 vjet, pasi i shpalli të dy fajtorë për spiunim për shërbimin e inteligjencës ushtarake të Rusisë për më shumë se një dekadë.

Peyman Kia, 42 vjeç, shërbeu në shërbimin suedez të sigurisë dhe kundërzbulimit “Sapo”, dhe në agjencitë e inteligjencës së forcave të armatosura, duke përfshirë agjencinë e inteligjencës së huaj (Must) dhe KSI, raportoi The Guardian të enjten.