AKTUALITET, 23 Maj 2024, 21:54

SPAK kërkon të dhëna për pasuritë e Veliajt, Lala zbulon se me cilin procedim penal lidhet

SPAK kërkon të dhëna për pasuritë e Veliajt, Lala

Pak ditë më parë në media rrodhi një shkresë e prokurorit të SPAK, që i kërkonte bankave informacion për financat e Erion Veliajt dhe familjarëve të tij. 

Në shkresë thuhet se kjo kërkesë bëhet në kuadër të procedimit penal, por pa e specifikuar, të paktën në atë pjesë të shkresës që u publikua. 

Gazetarja Klodiana Lala, e ftuar në emisionin "Të Paekspozuarit" në MCN TV,  ka konfirmuar me burimet e saj, se ky procedim penal ka nisur me dyshimet për pastrimin e parave. 

"Pak minuta më parë më konfirmuan zyrtarisht, një oficer i BKH, që çështja penale që diskutuam ka nisur për veprën penale të pastrimit të produkteve të veprës penale. Pra dyshime të arsyeshme që është bërë pastrim parash.

Kjo nuk nis hetim administrativ, por është çështje penale që nis hetimi në gjenezë. Ju thatë janë disa drejtorë rastësorë, janë tre krahë të djathtë të Veliajt. Krahët e armatosur të Veliajt, që e kanë shoqëruar në çdo vend (Molla, Qato, Tusha)", tha Lala.