AKTUALITET, 23 Maj 2024, 22:56

“Saliu në papafingo, po Veliaj?”/Artan Hoxha: Informacioni për hetimin pasuror të kryebashkiakut doli nga banka

“Saliu në papafingo, po Veliaj?”/Artan Hoxha: Informacioni

Artan Hoxha, ilustroi në emisionin “Të Paekspozuarit” në MCN TV, standardin e dyfishtë që po ndjek SPAK ndaj kreut të bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, krahasuar me zyrtarët e tjerë që janë hetuar, apo janë nën hetim.

Ai replikoi me kolegen Klodian Lala që tha se Veliaj prezumohet i pafajshëm dhe Hoxha ia ktheu se edhe Berisha është i pafajshëm, por është në "papafingo".

Pjesë nga biseda

Artan Hoxha: Kur kemi të bëjmë me zyrtarë të tjerë të zgjedhur në detyrë ata kanë shkuar në masë të tjera shtrënguese si bllokim pasaporte, ose arrest në burg. Safet Gjici i bie që ka shkuar për kumbulla. Ose kryetari i bashkisë së Lushnjes që u ndoq penalisht për një kanal kullues me vlerë 23 milionë lekë. Unë nuk e di pjeën tjetër. Se mund ta kërkojë SPAK dhe s’e vendos gjykata, kjo është çështje tjetër. Steka u ngrit vetë nga ata. Unë nuk jam për masa shtrënguese kur nuk është e nevojshme. Institucioni i drejtuar nga Veliaj ka buxhetin e dytë më të madh në vend. Ne jemi në fazën që nuk dimë detaje për procedimin që ka nxjerrë SPAK që ka ndjekur këtë rrugë dhe unë jam i bindur që ai informacioni ka dalë nga një institucion bankar.

Klodiana Lala: Së pari dua të them se Erion Veliaj prezumohet i pafajshëm, pra këtu duhet të biem dakord të gjithë.

Artan Hoxha: Na e tha Plarenti, na e bëri të qartë.

Klodiana Lala: Po dua ta them edhe këtë.

Artan Hoxha: Po edhe zoti Berisha, i pafajshëm është, por është në papafingo.