AKTUALITET, 3 Shkurt 2023, 14:03

“Rama e trajton Shqipërinë si një tokë private”, Meta për “McGonigal”: Skandali pushtoi ballinat e NYT. Komsioni Hetimor do të ngrihet

“Rama e trajton Shqipërinë si një tokë private”,

Kreu i Partisë së Lirisë, Ilir Meta deklaroi se kryeministrin Edi Rama po e trajton Shqipërinë si tokë private.

Në një konferencë për mediat, Meta i konsideroi si skandaloze deklaratat e Ramës për takimin me ish-zyrtarin e arrestuar të FBI ndërsa shtoi se një Komision hetimor do të ngrihet për të hetuar lidhjet e Ramës dhe të gjithave personave të përfshirë me ish-zyrtarin.

“Rama e trajton Shqipërinë si një provë private të tij duke e shitur, duke dhënë detin, tokën vetëm për interesa private, pushteti dhe paraje jo vetëm kaq po deklaratat e tij të mbrëmshme ishin skandaloze se ka lënë takim me një agjent të FBI vetëm nga një sms dhe këtë takim s’kishte pse ta dinte ambasada jonë apo e tyre në vendin tonë por do të kishin dijeni persona privat të cilët në artikullin e NYT janë të përshirë disa herë për të gjitha veprimet e tyre me agjentin e FBI për interesa të Ramës dhe të gjitha favoret sepse e thonë qartë prokurorët që ai kur ishte në detyrë favorizoi Ramën dhe jo luftën midis agjencive respektive apo të sigurisë midis dy vendeve tona, pikërisht këto përfitime të paligjshme në dëm të vendit, të shtetit të së drejtës dhe vetëm me qëllim shkatërrim të demokracisë e bëjnë më emergjente se kurrë ngritjen e Komisionit Hetimor i cili do të ngrihet patjetër edhe nëse kukullat e Edi Ramës do të vazhdojnë të insistojnë qytetarët s’do ta lejojnë.

Të gjithë personat e lidhur do të hetohen, ky skandali pushtoi dhe ballinat e NYT”, tha Meta.