AKTUALITET, 20 Maj 2024, 16:28

Megaoperaconi me 50 urdhër-arreste nga SPAK për skenarët e vrasjeve, GJKKO ndalon publikimin e akteve hetimore të dosjes

Megaoperaconi me 50 urdhër-arreste nga SPAK për skenarët e

Me kërkesë të SPAK, GJKKO ka urdhëruar mediat që të ndalojë publikimin e dosjes hetimore të operacionit të fundit të urdhëruar nga Prokuroria e Posaçme. Në saj të këtij megaoperacioni u lëshuan 50 urdhër-arreste nga SPAK, ku mes të arrestuarve ka dhe punonjës policie.

Në një njoftim zyrtar të GJKKO thuhet se Gjykata e Posaҫme e Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar në kuadër të procedimit penal Nr. 59 të vitit 2022, pasi shqyrtoi kërkesës e Prokurorisë së Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar për caktimin në mungesë të masave të sigurisë, me vendimin Nr. 49, datë 15.05.2023 të Gjykatës së Posaҫme të Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, pasi ka disponuar lidhur me masat e sigurimit, ndër të tjera bazuar në nenin 103 të K.Pr.Penale ka vendosur: ndalimin e publikimit të kërkesës së prokurorisë apo përmbajatjes së saj deri në përfundim të hetimeve, si dhe ndalimin tërësisht të publikimit të këtij vendimi deri në përfundim të hetimeve paraprake.

“Duke qenë se mosrespektimi i detyrimeve të përcaktuara në nenin 103 të Kodit të Procedurës Penale, përbën vepër penale sipas nenit 295/a paragrafi 3 i Kodit Penal nën titullin “Zbulimi i akteve ose të dhënave sekrete”, kërkojmë mirëkuptimin e të gjithë gazetarëve që nuk mund të jepet një informacion më i detajuar nga ana e gjykatës lidhur me këtë çështje”, theksohet në vendimin e GJKKO.