AKTUALITET, 3 Prill 2024, 11:33

Lindita Nikolla zbulon datën kur do të shqyrtohet mandati i Olta Xhaçkës

Lindita Nikolla zbulon datën kur do të shqyrtohet mandati i Olta

Këshilli i Madateve do të shqyrtojë të hënën çështjen e mandatit të Olta Xhaçkës.

Kjo është konfirmuar nga kreyparlamentarja Lindita Nikolla në mbledhjen e Konferencës së Kryetarëve.

Bardhi: Të kujtoj se mos zbatimi i vendimeve te Gjykatës Kushtetuese, përbën vepër penale. Në shkelje të kushtetututes ju si kryeparlamentare dhe si mazhorancë po refuzoni të zbatoni vendimin e Gjykatës Kushtetuese.

Keni nxjerr justifike absurde nga janari i vitit 2023 e deri më sot. Kjo praktik e Gjykatës Kushtetuese, është praktik e njohur por ju bëni sikur nuk e kuptoni dhe e zvarrisni. Doni ta ktheni edhe një here tek këshilli i mandateve  ku vendimet e këtij këshilli kan qenë subjekt i shqyrtimit ne Kushtetuese.

Nikolla: Të hënën do të mbledhim Këshillin  e Mandateve për këtë ceshtje për të vijuar proceduren.

Bardhi: Procedura thot se çeshtjet do duhet të vij në kuvend. Por ju kerkoni ta zvarrisni.