AKTUALITET, 31 Janar 2023, 13:08

KLP i jep mandat drejtuesi tre vjeçar Prokurorit të Sarandës, Kledian Llaho

KLP i jep mandat drejtuesi tre vjeçar Prokurorit të Sarandës,

Kryetari i KLP, Alfred Balla së bashku edhe me zv/ kryetarin e KLP, Tartar Bazaj prezantuan sot drejtuesin e Prokurorisë së Sarandës për një mandat tre vjeçar, drejtuesin aktual Kledian Llaho. Prezantimi i drejtuesit të Prokurorisë, Kledian Llaho vjen pas vendimit të marrë nga KLP në mbledhjen e datës 30 janar 2023.

Kryetari Balla i uroi suksese drejtuesit Llaho ndërsa u shpreh se për vetë rëndësinë që ka Prokuroria e Sarandës, KLP vendosi që ta përfshijë në hartën e re te sistemit të drejtësisë. Ndërsa kërkoi nga ana e prokurorëve të Sarandës impenjim maksimal të fokusuar në çështje të drejtpërdrejt tek qytetarët e rajonit.

Zv/kryetari Tartar Bazaj pas urimit u shpreh që prokuroria e Sarandës ka nevojë për një godinë të re se mjediset aktuale nuk janë të mjaftueshme për punën e prokurorëve por edhe të oficerëve të policisë gjyqësore. Vetë drejtuesi i Prokurorisë, Kledian Llaho duke falënderuar KLP për vlerësimin dhe besimin për emërimin e tij në krye të Prokurorisë së Sarandës, kërkoi nga KLP dhe Prokuroria e Përgjithshme plotësimin e vendeve vakante në Prokurorinë e Sarandës, ku nga gjashtë prokurorë në organikë, aktualisht janë vetëm katër.

Drejtuesi i Prokurorisë Kledian Llaho e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë prej vitit 1999, fillimisht si oficer i policisë gjyqësore në Prokurorinë e Sarandës, me pas në vitin 2004 si oficer i policisë gjyqësore në ish-Prokurorinë e Krimeve të Rënda.

Në vitin 2014, Kledian Llaho u emërua prokuror në Prokurorinë e Vlorës dhe prej vitit 2022 ka ushtruar funksionin e drejtuesit të komanduar në Prokurorinë e Sarandës.