AKTUALITET, 7 Maj 2024, 15:19

Këshilli Europian miraton Planin e Rritjes për Ballkanin Perëndimor, Rama: Moment historik, jemi të përgatitur!

Këshilli Europian miraton Planin e Rritjes për Ballkanin

Kryeministri Edi Rama me anë të një reagimi në rrjetet sociale shprehet se mirëpret miratimin sot nga Këshilli Europian të Planit të Rritjes për Ballkanin Perëndimor. Rama thekson se kjo shënon moment historik, që i paraprin fillimit të zbatimit të tij, për të cilin thotë se qeveria është plotësisht e përgatitur dhe entuziaste.

Postimi i kryeministrit Edi Rama:

E përshëndes miratimin sot nga Këshilli Evropian të Planit të Rritjes për Ballkanin Perëndimor. Ky është një moment historik i rëndësishëm që i paraprin fillimit të zbatimit të tij, për të cilin ne jemi plotësisht të përgatitur dhe entuziastë.

Plani i Rritjes injekton një vrull të ri në procesin e zgjerimit, me një theks të veçantë në fusha vendimtare si sundimi i ligjit, transparenca dhe reformat. Për më tepër, ai prezanton burime të reja financiare për vendet e Ballkanit Perëndimor, në varësi të performancës së tyre. Fantastike të shohësh në realitet ato për të cilat je përpjekur të ndodhin prej shumë kohësh. Faleminderit të gjithëve atyre që janë përfshirë.

Shqipëria ka paraqitur një Reform-Agjendë jashtëzakonisht ambicioze që do të ekzekutohet gjatë tre viteve të ardhshme. Kjo axhendë synon ta afrojë vendin drejt së ardhmes si pjesë përbërëse e familjes evropiane.

I pres me padurim diskutimet në Samitin e ardhshëm në mes të Majit në Malin e Zi piktoresk.