BOTA, 22 Nëntor 2022, 09:36

Itali/ Policia godet “Ndragheta-n”, 49 urdhër-arreste

Itali/ Policia godet “Ndragheta-n”, 49 urdhër-arreste

Policia e Shtetit, e koordinuar nga Drejtoria Antimafia e Qarkut Milano, ka ekzekutuar 49 masa paraprake kundër një shoqate kriminale të  tipit mafioz, e cila akuzohet për trafik droge, zhvatje, kanosje, dhunë private, zjarr, mbajtje dhe armëmbajtje pa leje për qëllime mafioze.

Hetimi nga policia italiane ka zbuluar rindërtimin e një shoqate lokale  të “Ndrangheta”, “Locale di Rho”, tashmë objekt i hetimit “Infinito” nga Milan Dda në 2010.

“Operacioni i kryer sot dëshmon se aksioni mafioz i “Ndranghetës” në Italinë Veriore ka marrë prej kohësh karakteristika që janë absolutisht të mbivendosura me ato që karakterizojnë veprimin e saj në territoret ku fenomeni është endemik”, shpjegoi Francesco Messina, Drejtor i Krimeve të Policisë së Shtetit, shkruan Ansa. 

Në Milano, Policia e Shtetit dhe drejtësia vazhdojnë të përballen me kërcënimin mafioz, të vetëdijshëm se lufta kundër krahut ushtarak të Ndranghetës duhet të vazhdojë për një kohë të gjatë dhe duhet të shoqërohet me një sulm sistematik ndaj akumulimit të paligjshëm.

Për më tepër, rezultatet e hetimit të sotëm dëshmojnë edhe një herë sesi paraburgimi shpesh nuk arrin të shkëpusë lidhjen mes filialit dhe strukturës mafioze të cilës ai i përket.