AKTUALITET, 1 Shkurt 2023, 16:32

FBI-ja kontrollon shtëpinë e presidentit Biden në Delaware

FBI-ja kontrollon shtëpinë e presidentit Biden në Delaware

FBI-ja ka kontrolluar shtëpinë e presidentit Biden në Delaware.

Lajmin e ka bërë të ditur avokati i Biden, i cili tha se kontrolli është pjesë e hetimit për dokumeta të klasifikuara.

Avokati tha gjithashtu se kërkimi ishte “planifikuar” me “mbështetjen e plotë” të presidentit.

CBS ka raportuar se hetimi ka të bëjë me një hetim më të gjerë në trajtimin e dokumenteve të klasifikuara.

FBI nuk ka komentuar mbi kërkimin dhe duke qenë se kërkimi ishte konsensual, nuk u kërkua asnjë urdhër bastisjeje.

Avokati Bauer, tha se kontrolli u krye “pa njoftim paraprak publik” në interes të “sigurisë operacionale dhe integritetit”.

Kërkimi është i fundit në një seri të kryer në vende të ndryshme, pas zbulimit të dokumenteve të klasifikuara në Qendrën Penn Biden – një hapësirë ​​oficeri – në Uashington DC në nëntor.